Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Tuesday, December 28, 2010

-JANiN-

Hmmm dengar name pun da mcm seram kan huhu..dah name pun citer seram mestila kena buat name ala2 seram..kalau letak name kelakar..citer seram pun jadiknye mcm kelakor..(hoho maybe)..

Seperti biase..baru lepas tngok cerita nih....mari kita lihat ape maksud janin sebenarnye..:

Siapa yang dikatakan janin?

 Al-Imam Al-Qurtubi ketika mentafsirkan firman Allah Ta’ala yang tafsirnya :

“Dan semasa kamu berupa anak yang sedang melalui berbagai-bagai peringkat kejadian dalam perut ibu kamu…" (Surah An-Najm, ayat 32).

Al-Imam itu menerangkan bahawa maksud janin itu ialah, kanak-kanak selama mana berada di dalam perut ibunya dikatakan dia sebagai janin.

ooo..itu maksud janin sebenarnye..hmm..then setelah keluar dari perut ibunya..akan dipanggil bayi..

Okeh mari kite berbalik kepade filem janin nih semula..

Hmm..based on my point of view..:

Cerita ni boleh tahan la..not to heavy..ade part yang lawak..ade part yang terkejot..ade part yang seram..huhu..dan ade part yg mcm ak x paham..hihi..kena tngok 2 kali kot..ngehngehngeh...hmm cerita die mengisahkan sepasang suami isteri..lakonan hairi othman n siti shariza (eja)..and beberapa org pelakon lain..
 dan mestilah ade pelakon kanaks2..huhu.. dorg ni kawin..ade 3 org anak..sebenarnye ade 4 org..but sorg g meninggal sebab hanyut dlm laut huhu..disebabkan kelalaian maknye..jadik dipendekkan cerita..dak yg da meninggal tula yg jadi ..pengganggu dlm cerita ni..mayat dia da digali oleh org yg x bertanggungjawab..dan jantungnya kot di amik..dan budak ni td..dijadikan mcm  suruhan melakukan curian kat kmpg tuh..abis sume deduit org die curik..untuk tuannye yg jahat tuh..and bla2..nk tau tngok la k...


wah sempat berposing..sebelum masuk dlm hall..tngok kat ne..tgv sunway..alang2 ade urusan sket kat situ hoho..cewah mcm penting jek urusan tuh kihkihkih..penting okeh..:P

Sempat jugaklah menjenguk..kat skating places nih..huish..isnin pun da mcm ahad den rase..ramai bngat orgnya..xtaula mcm mane depa nk skate reramai tuh..sorg jatuh bis sume jatuh..hoho i have bad experience on that..hihi..soo if dpt expand lagi menda ni..or buat kat tmpt lain..tambah lagi is better..i think...

hihi lari tajuk plak...hihi pepun..cerita tu bolehla..okla jugak..different people may have different perception..sooo ...adiioss...

Rank : *** n half..

2 comments:

mis twit said...

wah... dah lame x tengok wayang..!!! huhu rindu! btw thanks polo! hehe

Noorhidayah binti Salehhudin said...

yeah...thanks to u too..:P g tngok wyg skang..hihi..:0)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...