Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Monday, January 31, 2011

+Faz Wedding+

Bile cuti sekolah..x kira la cuti suku tahun ke,pertengahan ke,hujung tahun ke..pasti akan ada jemputan kenduri kahwin al maklumlah time2 macam ni la sesuai untuk buat majlis sebab sume org cuti..macam tulah jugak..hari ini 30/01/2011, Sabtu..telah berlangsung majlis persandingan fazlina dan pasangannya di Klang..hmm faz ni kawan kire rapat jugaklah time degree..huhu die jugaklah antara kawan aku yang awal berkahwin..huhu bila kawan2 dah berkahwin mulalah diri ni rasa makin dewasa..huhu...seronok tngok kawan2 membina masjid..TAHNIAH FAZ!!!! 

Ucapan saya kepada anda :

1) Semoga berbahagia sehingga ke anak,cucu,cicit dan  yg sewaktu dengannya..:)
2)Tabah menghadapi segala dugaan yang tibe,tetibe nk nyanyi..sedangkan lidah lagi tergigit..apa pulak suami isteri...:p
3) Di murahkan rezeki...
4)Dipermudahkan segala urusan..
5)Yang penting!!! ingat bahawa..setiap sesuatu pasti ada hikmahnya ....okay...

Ramai juga tetamu yang hadir tadi..mase nilah nak berjumpa semula semua kenalan2 yang lame x jumpe..konvo haritu x berape nk sempat jumpe soo...ni la peluang nak berjumpa..lame jugak x jumpe diorang da setahun lebih jugak la...sesekai jumpe best jugak..thanks to ika Azali sebab pakse sy pergi hihi..sebab sy nih kalau x dipakse x bergerak..:P nice meet all of u..but kalau ade lagi yang lain lagi best..:( anizah,ida,mayde,boy,ika, dan yang lain2...insyaAllah jumpe next time okeh...:):)..mane tau ade wedding kwn2 kite yang lain plak lepas nih..hihi

Mari kite lihat..sekitar majlis persandingan belah perempuan..cun gak tema die..i like..



















SELAMAT PENGANTIN BARU!!

Sunday, January 30, 2011

+MidTeRm BreAk+

Assalammualaikum dan selamat pagi semua!!!!Cuti!!!!yeay!!! i love and like cuti!!hihi sape yang x suke cuti??ade ke..semua org suke cuti kan kan.,,baiklah saya cuti selama seminggu ..TAPIIII...hrmmm walaupun cuti x bolehlah nak seronok sngt macam cuti semester..SEBAB?? sangat banyak assignment kena siapkan dan due date semua tu lepas naik cuti oh no...dan exam for midterm lepas cuti nih..x ke kelam kabut di buatnya..ini namanya cuti tp x cuti hihi..

Bukan ak sorang hadapi mende ni..aku rase smue org yang cuti midterm mcm ni..even budak sekolah pun musti diberi banyak kerja kan kan kan..jadi kite semua kenalah tabah menghadapi segalanya.."bak kata pepatah..bersusah dahulu bersenang kemudian.."jadi marilah kite bersusah2 sekarang dgn harapan kita akan senang di masa yang mendatang..

Bila da banyak keje..mesti akan rasa sngt pressure...stress..and bla2 mcm org2 keje kat opis yang keje x bis2 tuh...
.
Dan mungkin keadaan kita kita akan menjadi stress sebegini..hoho.


But sometimes...stress can be like above..hihihi

Kite jgn stress2 okay..saya mengingatkan diri sendiri sebenarnye huhu..dan anda semua juga...=0)..buat sedaye mampu..jangan pakse diri....jika memakse makin stress dibuatnya..buat slow2 asalkan siap.."biar lambat asalkan selamat"..


Dan mungkin dengan care ini..kita akan lebih tenang dan boleh tersenyum..=0)...

Apepun..selamat bercuti semula rakan 2...seperjuangan...plz enjoy ur holiday....




+Membace itu jambatan Ilmu+

MSape sni suke bace buku?? Angkat tgn!! hihi..mmm buku ape korang sker bace??buku novel?buku pelajaran..majalah?buku sejarah?ekonomi?finance? bla2..hihi walau apa pun buku yg kite suke bace..x kisah... janji membace kan kan..cewah..sebenarnye aku bukanlah suka sngt membaca..tapi kalau dah name pun pelajar..nk xnk..membace tu menjadi sesuatu yang perlu (its a must)..huhu..hmm..membace itu jambatan ilmu..lebih banyak kita membaca lebih banyak yang akan kita ketahui..x kisah dalam bentuk apa..kalau baca melalui internet pun okey ...as long as we read kan kan..but lagi bagus kalau apa yang kita baca itu ilmiah,berfaedah dan memberi input baru pada kita..juga dapat memotivasikan diri kita.

Sebenarnya ada banyak kelebihan membaca:
1- Dapat mengetahui ejaan sebenar perkataan-perkataan yang mengkonfiuskan..
2-Dapat menambahkan pengetahuan
3-Membuatkan sistem otak kita terus berputar
4-kalau buku tu in English..dpt improve pemahaman kita dlm bahasa english
5-Membuatkan kita lebih positif
6-dapat memotivasikan diri kita
 --dan banyak lagi kelebihannya--


Hmm..oleh yang demikian ..beberapa hari yang lepas aku telah pergi ke kedai buku di Amcorp Mall and Kinokuniya ,KLCC..tujuan utama adalah untuk mencari buku bagi assignment yang perlu aku buat..huhu and harge buku bukan murah okeh!!! mahal..sehhh fuh..but nasib baik buku untuk group aku ade jual kat Amcorp..dan hargenye murah berbanding beli di kinokuniyo soo aku pun beli la...but kesian kekawan ak yg len kene beli kat kinokuniya sebab kat tmpt len xde huhu..and mahal okeh..more than hundred..huhu but demimu ilmu kami rela..:0)...
 Ha..ni die buku untuk book review group kami..The Back of the Napkin..huhu..x habis bace pun lagi..but its all related to business and innovation strategy..buku mcm menarik..
Ok ni lagi satu buku yang aku beli..buku ni aku saje je beli..huhu disebabkan harge die berpatutan aku pun beli..pasal warren buffet..sape warren buffett nih??die ni investor yang sngt berjaya di dunia..dan antara org terkaya di dunia..thn 2009 dia merupakan..org kedua terkaya di dunia..dan pada thn 2010..die trun ke tempat ke 3..but still kaye..huhu..kalau nk..berjaye..kena,la ikut jejak org yang dah berjaye..aku pun belilah buku nih..supaya dapt  pengetahuan yang lebih....huhu..
 Ni lagi satu buku yang mcm menarik..dan disebabkan tajuk n..two person above make me wanna buy this book..huhu..to know...why we want to be rich??? mesti korg sume kenal donald trump kan.,,melalui rancangan apprentice..one of my favourite tv show..donald trump..merupakan businessman yang agak popular and byk perniagaan yang die buat..hotel,property..and bla2..dan merupakan salah sorg org terkaye di dunie..same goes to kiyosaki..merupakan investor,businessman,motivator..

Aku harap aku dapat membace buku2 di atas sampai habis..insyaAllah..first..for my assignment..and second for my general knowledge..

..Assalammualaikum..

Wednesday, January 26, 2011

+Khurafat+

CKorang mesti tahu khurafat apa yang aku masukan kan? Filem terbaru arahan Syamsul Yusuf ..ok APe itu Khurafat sebeNarnye?? Sources Wikipedia :kepercayaan karut atau tahyul yang diada-adakan berpandukan kepada perbuatan-perbuatan dan kejadian-kejadian alam yang berlaku.


Contoh amalan khurafat di kalangan masyarakat Melayu :
  1. Bertawasul kepada si mati dengan harapan niat dan hajat akan dikabulkan melalui si mati terutamanya jika si mati tadi dari kalangan orang-orang soleh.
  2. Melalui di bawah si mati iaitu si mayat akan diangkat dan semua ahli waris akan lalu di bawah bertujuan supaya ahli waris tidak lagi akan mengingati si mati.


Maka..skarang kita semua dah faham la kan apa itu maksud khurafat..sejak kecil lagi di sekolah agama mahupun di sekolah kebangsaan..kita sering di ajar supaya tidak mempercayai benda-benda yang x elok..dan ini akan dipanggil khurafat..mm..dan ini sedikit sebanyak ada kaitan dengan filem khurafat..yang masih panas di panggung..dengan kutipan yang boleh dikatakan tinggi dalam masa beberapa hari..dan munngkin boleh mengatasi filem ngangkung..

Filem ni ..genre seram..dan memang seram..actually sound die yang buat aku seram sebenarnye lagi2 kalau tengok kat panggung huhu..mahu tercabut jantung..jadi peringatan kepada ibu mengandung..dan yang ade masalah sakit jantung ke ..darah tinggi ke..nk tngok pk 10 kali dlu k..xpun..tutup mate part babak2 seram..dngr bunyi mcm nk seram tu cepat2 tutup mate..macam aku selalu buat hihi..:P

OKla cerita ni mengisahkan tentang sepasang suami isteri...johan (syamsul) dan Aisyah (liyana)..yang sering diganggu oleh makhluk yang menyeramkan..time tido..dikala keseorangan..dan selalunye waktu mlm lah..ade benda dtg mengganggu dorg..sebelum kawin x de plak terjadi menda2 aneh ni..da kawin mcm2 lak terjadi..huhu johan ni..dah la keje kat spital..blik mayat..lagila kan..adeii..beberape babak seram kat dlm bilik mayat..aku ape lagi..tutup mate r..hoho..oh ye ade lagi sorg heroin dlm filem ni..SAbrina Ali..(anna)..haa die ni..kre ex-gf johan..before johan kahwin ngan Aisyah..but..die x dpt lupekan johan...jeng jeng jeng..nk tau ape die buat??? haa kena la g tgk ...

accident time bawak mayat..die g angkat mayat adeii..tngh2 utan huhu

uishh.....


Khurafat....

Filem ni ade pengajaran tersendiri..dalam kita tidak sedar ramai sebenarnye orang melayu kita yang buat benda nih..huhu kerana inginkan sesuatu manusia sanggup lakukan apa sahaja..tapi mereka tidak sedar padah melakukan benda ini..bukan sahaja pada diri sendiri malah orang disekeliling..dan kepercayaan ini amatlah di larang dalam islam..dan ianya  amatlah berdosa..!!kite lihat dari segi pengajaran yang ingin di sampaikan dlm filem ini..dan ending die..maybe x same dgn ape korg andaikan huhu..sebab x disangka..huhu..

Mari saksikan trailer ini..

 Assalammualaikum...                    Rank :****

Tuesday, January 25, 2011

i-PhOnE 4


Gadget atau pun smartphone yang sinonim dengan Apple..product keluaran Apple bukan sahaja iphone 4 malah..ipad,ipod, and iphone 3,3GS,,but yang paling latest is iphone 4..mungkin x lame lagi ade la tu iphone 5 ke ape ke..hmmm ...sebenarnya aku boleh dikatakan salah seorang pengguna smartphone ni..sekali tngok aku dah jatuh hati hihi..mungkin disebabkan bentuk,features yang menarik and the brand it self..but harge die x murah..huhu sebenarnye pk 10 kali nak beli..takut x reti guna..takut rosak,,dan mcm2 perasaan takut lagi la..but aku teruskan jugak keinginan untuk mencuba smartphone nih..X kenal maka x cinta..haha but aku x kenal lagi aku dah jatuh cinta..bukan dengan sesape but kat gadget nih..huhu ....

Apa yang aku belajar..xtau la betul ke x..hmm sumer tanye org2 kedai phone..iphone ni limited use kalau x buat jailbreak..jailbreak ni mcm installer..lepas da buat jailbreak senang nk install pape..lebih2 lagi game..for free..cume kena ade line wireless..or sesape yg memang pakai plan..maxis or digi..ari2 korg leh install game ke ape ke..but...mmmm xleh nk off??? betul ke....aku dah buat jailbreak and..try off...hmmm on balik x bleh..pergi kedai..die on n backup jailbreak charges aku RM140 haaaaa...adakah aku di tipu oh tidakkkk ...mmmm...ni la masalahnye lemah it hoho..tp aku layankan aje..pasnih akan aku lebih berhati2..but memang best untuk main game..sebab aku memang suke main games...so berbaloi la kot...

Mempunyai 2 warna...hitam dan putih...

Ade mcm2 jenis design..housing die..sngt menarik but aku x beli yang canggih ni huhu biase2 jek..

Seperti barang apple yang lain..ipad..ipod...korang kena set up music,,,video..ringtone..dan sebagainya melalui i tune..nasib baiklah ade..die ada ajar care2 die kat youtube...n apple website..soo senanglah untuk kita tengok yang mane satu kite nk buat..apapun okla..

Sape2 nk beli..silakan..ok gak la..memory ade 8,16 and 32..ceh promote plak..hihi..

Adioss

Sunday, January 23, 2011

-Sunday Mood-

Hari ini ari ahad...CUTI YEAY!!! but x tau nak buat apa..Mood hari ni..mood mengantok!!!  sebenarnya ada benda yang kena buat..tapi buat-buat tak tahu..hihi..assignment..dah banyak..OPM,FINANCE,ABR,..huhu..but saya x buat lagi...x tahu kenapa liat betul nk buat keje..oh tidak..semangat sila dtg ......aku perlu membuat kerja..hoho...Hari nih memang hari tngok tv...bermula pukul 11.30...tngok JAlan2 cari makan...12.30..Melodi...1.30.. Buletin...2.00 NONA...huhu iaitu skang..memang da lame x tngok tv..huhu hari ni la..nk nengok tv pun..jadi tngok jela..mungkin kejap2 lagi aku buat keje..huhu....

Nak keluar lagi la malas..lagi2 hujong minggu macam ni..ramai bangat orang yang keluar huhu..
duk umah je la k hari ini hidayah... :-)

Adioss

Friday, January 21, 2011

+ZaMan SeKolAh+

Setelah sekian lame aku meninggalkan zaman sekolah aku..hampir 7 tahun yang lalu meninggalkan zaman sekolah menengah......dan setelah hampir 12 tahun aku meninggalkan zaman sekolah rendahku..terase rindu di hati..(> , < )...tadi aku ke skolah Rendah BK 1..untuk mengambil adik spupu aku balik skolah..hoho..terasa diri ini makin dewasa..dulu pergi skolah..ibu or ayah anta...xpun naik bus skolah..dan kini aku pula menjalankan tugas ni..


Hari ni hujan lebat giler..jadi sebagai langkah berjaga2 aku pun bawaklah 2 payung.. satu untuk aku and satu lagi untuk Salma (spupuku)..darjah 1..huhu baru 2 minggu bersekolah..hihi but die sgt excited ke sekolah..and x menangis bagus la tuh kan..zaman aku skolah dlu..aku ingat lagi..aku ni memang salah sorg yang kuat nangis kat skolah..huhuBiaselah..anak bongsu la katekan..hoho..even aku masuk sekolah teknik pun form 4.. aku still menangis..bile fikir balik memang malu sendiri..hahaha....berbalik pada citer asal tadi...hujan lebat bangat..aku pun menunggu kat tmpt biase mummy die tunggu..arini mummy die x dpt nk amik..jadi kakaknye la amik kan..:P...mmm...hujan makin lebat..pakai payung pun..bleh lencun gak..soo sampai dlm kawasan skolah..aku memang da separuh basah da..parking plak agak jauh sebab..nk elak jem..balik nanti..huhu..

 

Setelah loceng berbunyi memang ramai lah budak keluar..hoho aku jadi konfiusss...dah la dak darjah 1 agak ramai..huhu badan..ketinggian..sume lebey kurang..memang susah nak tngok..takut jugak kalau x jumpe huhu..memang di kerumuni kanak2..tetibe ak tersenyum sendri tngok gelagat kanak2 ni..huhu..sebab mengimbau kenangan lame lak tetibe hihi..dan terase bangat diri ni da besau..setelah lame aku scan sorg2..akhirnya aku jumpe...ape lagi terus la..aku g kat die ..die pun excited...surprise...KAKSU amik..hihi..haa lagi satu yang aku pelik..ramai betul budak menangis tadi..adeiii sebaik salma x nangis..mungkin dorg takut ujan kot..i know their feeling huhu...

Maka..dengan 2payung yg aku bawak..kami pun pegang sorang satu..hoho dengan harapan kami tidak terkena hujan..tapi itu cuma angan2..hujan yang sangat lebat..70% ke 80% basah..especially kasut..hoho ...aku baru jek merasmikan kasut tu ari nih..jadi..memang aku merasmikannye dengan baik..hahah lencun..... kami berdua lencun sesampainye di kereta..bukan aku jela..ramai lagi org yang lencun bile dah hujan tu kan kan...walau apapun hujan itu rahmat...and its really exciting moment actually....dan kami selamat sampai ke rumah..dngn mate masing2 mengantuk..hihi dikale kesejukan melande ...kuikuikui :)

Akhir kate : ...Hidup ini umpama kertas lukisan..dan kitalah animasinya...

Thursday, January 20, 2011

=Hat's Party =


What party???hat party okeh..huhu parti topi...dimane sume tetamu yang datang perlu mengikut temanya iaitu memakai topi..x kisah lah topi jenis apa yang korang nak pakai...topi keledar..topi koboi...any type of topi.. boleh pakai..hoho..boleh tahan r party nih...sangat MERIAH!!!!...this party i went..last saturday.. 15/01/2011,,organized by HERBALIFE..at Ballroom..PICC, PutrajayA..pengacare..Harith Iskandar..celebrity yg buat persembahan..Amy mastura..yg lain x tau..bekoz sy balik awal....What a great party...ramai giler r HerBaliFe member dtg..and..malam tu..memang semua tetamu bleh makan..apa2 je..yang nk dimakan... cuti berdiet....yeay!!!hihi


 Ha..dua org lelaki dari pandangan belakang ni..dah macam atlit lumba basikal da..bile tngok..sungguh kreative dorang nih..:)
 Ramai betol tetamu yang hadir..disebabkan event ini for Malaysia and singapore..so there are a lot of people from both country..but still ade tetamu dari negara2 lain..india..taiwan..indonesia..and bla2...
 tut tut,,,beri laluan....Keretapi  nk lalu...tut tutt....ninoninonino....:P hihi..dorg wat train dance..hoho ak join but sekejap je..x larat nk follow..panjang bebenor..huhu..

 Tada....hihi..i like..background..colour tuh..soo colourfull....:) with my lovely coach...!!!muaxx

 Bukan bomba...bukan juga arkitek..butttt...HERBALIFE team...hihi so creative pemilihan topi dorg..with one set uniform..very attractive actually.....:P hihi..
 Yang ni pun x kurang hebatnye...wink wink..nice hat..guys!!!
 Wah...suddenly i feel like i'm in..Cartoon Movie..huhu... yeay!!!...so cute...
huhu musti sakit tengkok..balik uma..huhu topi mcm berat jek..hihi just joking..but nice hat...
Penat sehhh....!! adeii..time to back home...its already late..but still happy....


Walau apepun..yang penting kite enjoy!!! yeay...(> , < )...

Monday, January 17, 2011

Spectaculars!!!!

Spectaculars is an event that being held at Putrajaya International Convention Centre (PICC) , 14 & 15 of January 2011..which means saturday and sunday..organized by HERBALIFE...!!! wink wink wink...what such a great day!!! There are a lot things that i learn from this event..meet people all around the world..especially from Malaysia and Singapore ..not only that..there also has a people from india..taiwan..hongkong..indonesia..and other country..and...each of the speaker have a different story to become success..it is a good motivator for me..what i learn is that.."once we fail..it does not mean that we will fail for whole of our life"..sometimes people that had feel failure..will become a successful people..before i wanna change something..i have to change my self first..Decision..should follow with action..if decision with no action..it will be just a decision..without any progress..stop thinking to much...think positive  and please avoid negative thinking....

Tidak salah untuk kita mencuba, tidak semua benda yang kita lakukan akan terus berjaya..kadang-kadang dugaan pasti ada..itu membuatkan kita menjadi lebih cekal..walaupun kadang-kadang ada pihak yang melemahkan semangat kita, xpe... jadikannya sebagai satu cabaran kerana..dengan kesabaran..pasti ada jalan..dan di setiap jalan..pasti akan ada kejayaan..Manusia yang berani mengambil risiko..mungkin akan dapat pulangan yang tinggi ...seperti basic investment..High Risk..High Return..but if i can..i wanna do low risk business but give a high RETURN..!!! :)

 Setiap sesi pasti akan ade sepasang mc...yg mengendalikan..dan mereka ini juga..adalah mereka2 yang telah berjaya....all of them have a good communication skill..need to learn from them hoho...
 Crowded with huge amount of people....
 One of the president team..not realy sure from what country but he gave a great talk huhu..
 Future President TEam...InsyaAllah..all the best guys!!!

One day..i might be stand on the stair..give inspiration to others insyaAllah...




Tanpa impian..mimpi.. x kan jadi kenyataan..


Tuesday, January 11, 2011

11-1-11

Sungguh cantik tarikh nih..mudah untuk diingati dan pastinya ramai yang memilih tarikh ini untuk melangsungkan hari bersejarah seperti bertunang dan nikah kerana tarikh ini boleh dikatakan special..hari bekerja bukan menjadi penghalang untuk melangsungkan hari bersejarah mereka oleh dek kerana tarikh yang agak cun..why not..kan..mudah untuk dikenang....di corong-corong radio kedengaran apakah yang mereka rasakan istimewa pada hari ini..selasa (11.1.11)..

ada yang melahirkan bayi..


ade yang bertunang. .

mendapat tawaran kerja..

dan banyak lagi...dan peristiwa-peristiwa ini mungkin mudah diingat..kerana mereka perlu mengingat satu nombor iaitu (1)...('',)..walau apepun..setiap hari adalah hari2 yang indah..setiap tarikh pasti ada sejarah.. (;p


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...