Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Sunday, February 13, 2011

+Kate pandai+

Manusia ni ade mcm2 perangai..ade berbagai rupa..saiz ...berbeza fashion rambut..tapi rambut tetap hitam..hati  je lain2..huhuu melainkan dia g warnekan rambut jadilah..x hitam kan..xpun memang dah beruban..or dah memang keturunan rambut perang x leh wat pe la kan..huhu....manusia ni dilahirkan memiliki akal dan fikiran..itu yang membezakan kita dngn haiwan..tapi kadang-kadang ada manusia yang mempunyai akal tapi x reti nak gunakan akal diorang tu sebaik-baiknya..abis nak wat mcm mane..??nmpk la mcm x berape nk pandai jadik nye..lagi2 yang memang belajar tinggi2..sepatutnye makin tinggi kita belajar makin cerdik..makin mampu berfikir yang mane baik yang mana buruk..yang mane memberikan kesan yang negative and vice versa..

TETAPI lain jadi nye...ni bukan semua ok?? sekumpulan kecil la manusia sebegini..kate pandai...tapi..apsal buat tindakan x pk dlu..apsal buat tindakan bodoh...kalau membuat sesuatu x melibatkan orang lain xpe.. x kisah r..tapi kalau buat tindakan bodoh melibatkan org lain..haa yang ni memang patut di amik kisah beb..sebab x pasal2 terkena tempias sedangkan ..mereka bleh pk ape yang mereka buat tu elok ke x..kan..hmm..but biaselah manusia nih..kadang2 mereka boleh berubah kerana sesuatu..dan ade motif mereka tersendiri..biasela bila kepandaian disalah gunakan lain la jadik nye kan kan..ke arah kebaikan xpe..aku skong..tapi kalau kearah keburukan..jika melibatkan isu sensitive itu patut di elakkan..oke..:0)..

Ciptaan tuhan cantik dan indah belaka..juga mempunyai akal untuk berfikir tentang kebaikan dan keburukan...dan cari penyelesaian untuk sesuatu dugaan yang datang menimpa..cuma sesetengah manusia x tau menilai...melihat kecantikan dari luaran..x melihat internal factor..bak pepatah omputih.."don't judge the book by its cover"...u must read it first than u can talk about it..same goes to human..don't judge them by looking their beautiful or handsome face but plz judge them according to their internal personality..or looking for both is much more better..because sometimes..nice can become nasty actually..huhu...think about it..adioss...


3 comments:

White Bird said...

dalam jalani kehidupan kita harus berbalik kepada asal kejadian kita itu sendiri ;)

iema LELA said...

betol2..sgt agree

Noorhidayah binti Salehhudin said...

ye..agree 2 gak hihi..:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...