Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Sunday, March 27, 2011

Apakah NuffNang and Churp Churp??


nuffnang_2_0-full
Nuffnang.com merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-PasifikPelantar dalam talian  membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.Nuffnang.com kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara; Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia. Pasukan-pasukan di setiap pejabat kami giat berusaha menghubungkan jenama-jenama produk kepada para blogger kami. Di antara para pengiklan kami ialah Citibank, Nokia, Sony, Procter & Gamble, Nokia, Nike, Nestle, dan banyak lagi!Selain pengiklanan berasaskan blog, membina reputasi dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.Nuffnang telah menjadi tumpuan media akhbar utama seperti The Star, Malaysia dan The Sunday Times, Singapura selain media-media lain. -Sumber nuffnang.com

Nuffnang membantu sebenarnya blogger untuk menjana pendapat sampingan samping berblog, selain dari pada pengiklanan, nuffnang juga mempunyai pelbagai fungsi lain seperti :Statistic pengujung, jumlah pendapatan,nuffnang exchanges dan sebagainya.

churpchurp
Merupakan satu lagi sistem pengiklanan yang boleh kita iklan kan samaada di blog, facebook dan juga twitter, Selalunya dalam masa beberapa bulan churp2 akan bagi beberapa kempen yang perlu kita promosikan dan selalunya 0.20-0.40 per click, jika sekali click 0.20 sepoloh kali dah berape kan..haa korang kira la sendiri, bagi yang belum mendaftar churp-churp korang boleh klik kat banner di sebelah --> , pendaftaran dan iklan semuanya percuma untuk korang, tugas korang mempromosikan kempen itu saje, duk depan laptop tekan2 dah siap, korang ikot step yang diberikan nanti ok, all the best :0)

p/s= mungkin ramai blogger yang sudah tahu kewujudan Nuffnang dan Churp churp ni, bagi yang belum tahu ini untuk pengetahuan anda okay :0)


2 comments:

auctions said...

thanks for sharing....baru tau...hehehe...

Noorhidayah binti Salehhudin said...

welcome..ape lagi auctions..sile join..:) klik je kat banner churp2 sy tu okay..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...