Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Friday, March 25, 2011

= Sebab Parking , manusia bleh bermusuh =

Aku memang tak suka bab parking nih , baiklah di rumah sampai la ke universiti, ke KL lagilah, mane2 jela kan parking memang buat hati panas je..huhu..hmm tapi x semua tempat mcm tu la..tapi tempat yang sesak dengan manusia ..haa situlah parking masalah akan timbul. Parking plak die xde undang-undang spesifik  , contoh limit pembayaran ke ape ke..suke hati dorang je nak charges berape..KL lagi la..tempat mcm ape jek..parking mahal x bleh bla..amik kesempatan tol..lainla ko provide tv ke..makanan free ke kat tempat parking tu xpe la jugak..

Kalau salah parking? tapi port tu dah baik korang jumpe ...kena Saman...kan kan hahaha..tu la die menda paling ak x suke..kalau kat shah alam..MBSA..kalau KL..hmm DBKL..paling best saman polis ke..jpj ke...hurm tu x kisah lagi sebab salah kite..sape suh parking merate2..or x bayar parking..beberape sen tu kan huhu...aku boleh terima lagi..

Tapi aku x boleh terima kalau di sebabkan parking..manusia boleh jadi hilang pertimbangan..bermusuhan...marah mcm ape..bagi aku first come first serve la..lainla kalau die da memang sediakan parking tu untuk org tertentu terpakse la redha akan kesannya..paling best kalau kena claim..huhu..tapi bertimbang rase la skit..ni x kejammm...i hate huh!!!

kalau kat umah plak..kalau parking slh..jiran plak marah..x pun kalau jiran parking blok kete aku..aku plak yang marah kan kan..bis nak buat mcm mane..hoho but aku x marah pun..sebab aku bertimbang rase..ok..negara ni kita punya..xpe salah nye..tumpang2 ...kalau ruang nye ade kan..ni manusia2 dengki yang buat kan .. semua benda jadi x boleh...

Alangkah indah nya jika..parking lebih dari bilangan kereta..dimana2 aku pergi..huhu..xpun buat mcm cite tokyo drift..simpan keta..then tutup ke atas tempat parking tu..jimat space..but..increase cost..haha..tapi puas skit ati nih..huhu..adiosss...

2 comments:

nur anis said...

pernah sekali kena saman polis dengan dbkl serentak pasal parking ni..

Noorhidayah binti Salehhudin said...

huhu tau xpe..sabor jele..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...