Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Thursday, April 14, 2011

Kereta terbalik angkara nyamuk


MELAKA: Nyawa sebuah keluarga yang sedang tidur hampir melayang apabila pagar kediaman mereka dirempuh sebuah lori di Taman Paya Rumput Permai, di sini, awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi itu, lori tanpa muatan yang ditinggalkan pemiliknya itu dikatakan tiba-tiba menggelongsor lalu merempuh pagar rumah seorang penduduk dipercayai selepas pemandunya terlupa menarik brek tangan.


Difahamkan, pemandu lori berkenaan meninggalkan kenderaan berat itu berhampiran kediaman mangsa dan ke rumah kakaknya yang terletak tidak jauh dari situ.Pemilik rumah, Mohd Nizar Shariff, 36, berkata, dia yang ketika itu sedang tidur di dalam sebuah bilik bersama isterinya, Mazrynawati Bahari, 26, dan anak perempuannya, Nur Sarah Najwa, 2, dikejutkan dengan satu dentuman kuat menyebabkan mereka terjaga.“Saya terus berlari keluar untuk memeriksa apa yang berlaku dan terkejut selepas mendapati sebuah lori tanpa pemandu didapati merempuh pagar rumah.“Berikutan kejadian itu, pagar rumah saya rosak teruk,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.


Menurutnya, dia bernasib baik kerana lori berkenaan tersangkut di pada pagar.


“Kalau tidak saya tidak tahu apa akan jadi pada kami sekeluarga.“Kejadian ini bukan kali pertama berlaku kerana sebelum ini ada kereta yang terbabas dan hampir melanggar rumah penduduk di sini,” katanya.


Beliau berkata, pemilik lori diminta berhati-hati ketika meletakkan kenderaan mereka berhampiran rumah penduduk bagi mengelak kejadian sama daripada berulang di masa depan.No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...