Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Friday, June 24, 2011

Masa Depan Yang Masih Kabur

Setiap manusia pasti ada cita-cita tersendiri, lagi-lagi kalau sudah belajar bertahun -tahun, cume kadang2 kita hanya boleh merancang tuhan yang menentukan selebihnya dan kadang2 makin lama kita belajar makin x tahu nak jadi apa..kalau amik pendidikan sah2 la akan jadi cikgu, kalau amik nursing confirm jadi nurse dan kalau amik medic sure2 end up jadi doktor. 

AKu pulak x amik pendidikan,nursing or medic, hoho aku amik diploma in Business, Degree In Finance and now sambung MBA yang tinggal lagi satu semester..lepas tu nak buat ape?? nak jadi ape ek?? adekah masuk ke line banking ..ataupun masuk ke line education menjadi pensyarah?? itu semua masih samar2 lagi x nampak mane hala tuju yang nk dituju.. kalau ikut kan hati nak jadi pensyarah...

Nak jadi pensyarah pun bukan mudah huhu pastinye mereka memilih yang terbaik dikalangan yang terbaik... kalau dapat aminnnn,Alhamdulilah...kalau x ...UsaHa sampai dapat hihi..tapi minat juga nak jadi Usahawan..tngok orang lain berjaya hati ni pun rase ingin mencube kot2 berjaye wah pasti best.. duit masyuk...dan boleh bantu keluarge..and masyarakat..cewah..:D..

Itu yang membuatkan semua nye menjadi Samar2..tapi percaya qada' dan qadar insyaAllah akan ade rezeki nanti..kerja la ape pun kan..hihi yang penting halal..kehidupan ini panjang jika umur kita panjang..kena la plan betul2 kan huhu..dulu mase lepas SPM..adelah time paling susah nak pilih nk smbung ape?? ikut hati nk sambung engineering..tp aku takut nak boleh nak bawak..result kemana..course kemane lak nanti..berkat nasihat ayah aku amik semua ni..ikut cadangan die..well thanks Ayah..for all advice that u had given to me...i really appreciate it..huhu..

Ape pun Kalau sekali atau berkali kali pun kita gagal .x bermaksud akan gagal selamanye..learn from mistake.. remember that  everyone make a mistake..no body is perfect.."Experience is the best Teacher and World is the greater School".. Sesape yang alami perkara yg same ngan aku..hoho..Smoga kita semua berjaya dalam ape jua bidang yang kita ceburi insyaAllah..kalau da rezeki x kemane kuikuikui..walaupun time belajor semua tu kelihatan samar2..:D okek..



4 comments:

shh said...

Bisnes? G la sime darby ke, petronas ker, berjaya group ke. Aim high ok

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Shh : InsyaAllah..:D

APAN said...

kita boleh merancang, tuhan yg menentukan...tu la orang selalu ckp.betul la tu kan...
kalau nak ikut hati pun payah gak.kena usaha lebih la kalau nak dapat....
at least dpt kerja sekarang ni pun dah kira ok...
yg penting berbaloi ngan pe yg kita belajo dulu...
semoga dpt kerja...

aku sampai skang samar2 lagi.x penah pun terpikir nak keje cam pe yg aku buat skang ni.yg penting cuba jadi yg terbaik... :)

Noorhidayah binti Salehhudin said...

betul tuh apan..:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...