Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Tuesday, July 26, 2011

Bila diri tidak duduk umah

Assalammualaikum, harap semua sihat ok! Baru dapat update blog 11.26 pm, sebab CP seharian xde kat rumah hari ni..., ni pun baru balik..CP balik kampung sebenarnye pagi tadi dengan ibu dan kakak CP sebab ade urusan yang ibu perlu lakukan....walaupun sehari tapi boleh balik dua kampung tau..kampung ibu dan kampung ayah CP..sebab jarak kedua2 kampung dalam 30 minit jek hihi satu negeri..senang..boleh balik dua2 dalam mase sehari hikhik..Kampung CP kat negeri sembilan.. belah ibu kat Batu Kikir dan belah ayah di Johol..ade ke yang sekampung dengan CP?? :D

Mula2 CP balik kampung ibu di batu kikir, ibu ade urusan sikit..sempat singgah umah sedara berdekatan untuk tanyekan khabar..borak2..sempat amik pucuk2 daun lagi tau..untuk buat gulai tempoyak daun.. maklum  la nk puase x lame lagi..hihi...CP suke juga masakan berasaskan tempoyak ni..ikan paten masak tempoyak dan sambal ikan bilis tempoyak..semua CP layan..dah name pun anak nogori hihi.. CP lahir negeri sembilan jugak tau..tp x pernah menetap negeri 9..balik2 cuti jek..huhu

Sempat CP amik gambar keluarge comel ni..hihi comel kan?? complete..mak ayahnye and anaknye yg sangat comel ..rupa..colour semua seakan akan..geram CP tngok..ni kucing sedare CP sebenarnye..comel tol..sempat la td main2 dengan mereka ber3 ekor....herm..selalu balik kampung jumpe nenek CP tp nenek kat KL rumah makcik..hihi xpe esok jumpe..:D..

Kemudian CP balik kampung belah ayah pulak..sekali jalan senang..dekat kampung ayah ade 2 kolam ikan..korang suke makan ikan sungai?? CP suker!!suke tangkap ikan?? CP suker..hihi dijadikan cerita tadi CP and ibu mcm biase kalau balik kampung ayah akan ke kolam ikan..melepas gian menangkap ikan..hihi satu kolan ikan sembilang dan satu lagi kolam ikan merah plus ikan bawal cermin...herm..lambat betul ikan2 ni membesar..huhu penat tunggu..tapi sudah boleh di makan.. sebelum ni kalau tangkap gune tangguk sahaje tapi x banyak dpt..huhu ikan2 zaman sekarang bijak..tapi kali ni kami atur strategi baik punye..hihi beli pancing..lalala...beli 2..:D hihi..Apelagi bermulalah operasi memancing ikan..kalau gune taNgguk dapat 2 ,3 ekor je ikan..huhu tp..kitorang pancing...dapat 20 ekor!!! wowwww...hihihi...pastikan ikan sedang kelaparan yee...hihi pasti ikan akan makan umpan...

Dan pulang semua ke rumah..hihi...;D

8 comments:

aiman fanboy k-pop said...

bestnya dapat balik kampung.....belum raya pon dah balik kampung dah..hahaha..kak CP balik beraya kat johol kew atau batu kikir town ni????

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Kampung dekat la Aiman..hihi boleh la selalu balik..:D xtau lagi raye dimana tahun ni..hihi..biasenye dua2 kampung k.CP raye..tp selalunye pg raye di batu kikir..

aiman fanboy k-pop said...

nak ikut jugak boleh?heehee...

Noorhidayah binti Salehhudin said...

erk...hihi..aiman mestila raye ngan parents aiman kan..hihi..kang nangis plak raye di perantauan..:D

ZWAN SABRI said...

tudia aih.. 20 ikan dia dapat.. nak sikit.. HAHA

MySuaraBlog: SODA itu STRESS

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Zwan..:D..hihi..ala ikan kecik2..bukan ikan besar2 mcm pertandingan ikan tu..hihi..;D nk meh dtg snie..:p

ZackJ said...

ikan keli ke ikan sembilang nih??.

Noorhidayah binti Salehhudin said...

hurm..ikan keli sembilang hihi sesetengah panggil ke sesetengah panggil sembilang sebenarnye same je ikan tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...