Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Saturday, July 30, 2011

Cara letak iklan nuffnang di bahagian tepi blog


Assalammualaikum, Harap semua sihat wal'afiat...di hari sabtu nih..lusa dah nak puase..semua da sedia ker tuh?? harap dah sedia lah yer..:D

Hari ini CP nak share mcm mane nak letak iklan nuffnang kat tepi blog mcm iklan CP kat tepi tuh... sebab ade kawan blogger yang tanye..jadi CP rase mesti ade ramai yang nak tau kan..CP pun tahu sebab tngok blog blogger lain..tapi CP da lupe siapa huhu..xpela CP share kat sini pula ok..

Step 1 : Pergi bahagian Design..add widget..
Step 2 : Pilih html/Javascript
Step 3 : Copy code dibawah ini!! yang perlu anda tukar hanyalah tulisan berwarna merah .. huhu xleh nak copy korang type la ek..huhu ...





== YANG ADDS NUFFNANG ..COPY CODE ADV.NUFFNANG KORANG YANG BOLEH DIAMBIL DI WEBSITE NUFFNANG BAHAGIAN AD UNITS... AMIK YANG SIDE BAR PUNYE OKEK!!   


Step 4 : Save dan view la blog anda...



Beginilah hasilnya nanti!!! okeh!! selamat mencube!!

11 comments:

Azzah said...

sekarang ads tu kat tengah pulak..

CIK FERRA AWW said...

NICE INFO :)

aiman fanboy k-pop said...

org kata kalo ltak iklan nuffnang,blog jadi berat..,.betul kew kak?

ArulchelseA said...

tq info yg berguna..nk cuba nnt..

ArulchelseA said...

nk slin blik tu masalh tu...

Miss S.F.S said...

CP, thank you ! <3

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Azzah: ok x ads azah?
Cik ferra: terima kasih
Aiman: CP x pasti la aiman..huhu CP punye blog mcm okey jek..
Arul: tula kena type huhu sebab CP try paste jek..effect kat CP punye adv..Cp pun x paham kenape..terpakse buat macam tuh..
Mis S.F.S: same2..no problem..

aiman fanboy k-pop said...

hhhrrrmmm...mungkin jugak widget2 lain yg memberatkan lg blog kita kan?

amir aizat said...

tq info

cik tikah said...

tq daun keladi. hehehe....

Qaseh Wee said...

thanks for tuto ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...