Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Wednesday, July 20, 2011

Filem 321 Cinta, Best ke?

Wah tajuk nak gempak je, sebenarnye 2 minggu lepas mcm tu Cp ade langgan filem ni dekat Astro First sebab filem ni agak berlainan jugak la dengan kisah cinta yang lain bagi Cp sebab heroinnya ala2 tomboy tapi perasaan cinta tu tetap ade..jadi Cp pun langgan la..pelakon utama filem ni Piere Ander, Farid Kamil dan heroinnya Diana Amir (SAM) tomboy dalam filem ni..

Berbalik kepada tajuk atas tadi, BEst ke x filem ni..bagi Cp ceritanya best la jugak, setiap cerita pasti ada pengajaran tersendiri kan jadi kita amik pengajaran dari filem2 yang kita tonton..untuk dijadikan teladan buat kita. Untuk filem ni ianya mengandungi unsur-unsur komedi,sedih juga percintaan..cinta itu sudah tentu perlu dah tajuk pun 321 cinta kan..huhu tapi Cp pun x pastila pulak 321 itu maksudnye ape huhu..

Setiap orang ade pendapat masing2 mengenai filem ini, ade yang suke ..ade yang x berape nak suke dan sebagainya, itu pendapat masing2,.."different people..diferrent opinion"..hihi..bagi cp watak yang sngt menarik dalam filem ni adelah watak piere Andre.. sebagai kawan SAM..Piere merupakan pelajar semester 8 di Universiti ape ntah hihi.. dan SAM ade lah pelajar baru tetapi mereka memang sudah lame berkawan ...jadi bile SAM masuk belajar di tempat yang same dengan Piere..ade la kawan si SAM ni..Piere ni sebenarnye dalam diam die suka kat SAM ni..tapi SAM ni x sedar..adela satu hari ni..piere bace satu artikel kat SAM tentang perigi cari timba..maksudnye..zaman skarang ni..perempuan kena cari lelaki..sebab lelaki kan kurang dari perempuan..disebabkan artikel..tuh SAM jadi risau..die takut..die xnk jadi andartu ...die pun mengambil langkah .. pergi mencari timba ..maksudnye lelaki untuk dijadikan kekasih..dan Farid Kamil adelah org yang die minat...

Yang kelakar nyer...mcm2 care die buat untuk menarik perhatian si farid kamil..yela farid layan perempuan2 cun je..yang mcm SAM die x pandang..tapi disebabkan effort si SAM ni..farid pun setuju bersemuka and berkwn..lame2 jadi mesra..tapi SAM x sedar yang piere ni sebenarnye suka kat die..belajar sampai semester 8 semate mate nak tunggu SAM masuk Universiti tersebut (pas ni mcm touching skit la..) huhu dan barula SAM sedar..piere ade hati kat die..the end..hihi..itu ringkasannye..nak tahu lebih lanjut tengok sendiri k..:D

Rank : ****

4 comments:

min_pusheen said...

yapp-2 ! cite 321 cinta mmang best :3

Noorhidayah binti Salehhudin said...

min: hihi awak pun minat yer..sweet la jugak citer tu ..:D

aimie amalina said...

oklah..bawu tgk tadi kat lapy..hehehe..gelak2 tap ade input tu..hehehe

Noorhidayah binti Salehhudin said...

aimie: hihi..:D okla kan kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...