Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Sunday, January 15, 2012

Dugaan menjadikan kita tabah!

Assalammualaikum dan salam hujung minggu kepada semua rakan2, lama sungguh cp x update blog ni .. dah berhabuk-habuk memang susah nak bersihkan habuk2 kat blog ni akibat terlampau lama cp tinggalkan. Cp sangat sibuk sampaikan xde masa untuk meluah perasaan kat sini, Alhamdulilah semester akhir cp bakal berakhir tinggal beberapa hari sahaja lagi. Tapi result nya xtahu la lagi macam mana, doakan yang terbaik untuk cp ye kekawan.  Sebenarnya banyak dugaan yang cp perlu tempuhi akhir-akhir ni, dan bukan mudah menjadi pelajar, tapi cp x cakap pula senang menjadi pekerja..cuma situasinya berbeza. Untuk semester akhir cp ni, cp perlu menyiapkan thesis ABR (Applied business research) disamping beberapa subject lain..dan semuanya bagi cp sngt mencabar minda cp..huishh.. memang stress sangat2.. nak menangis pun air mata da kering..sebab tekanan yang sngt tinggi.. jadi cp sarankan sesiapa yang nak sambung master nanti...pastikan kamu semua betul2 bersedia dan jangan mudah putus asa ye..kena bertarung habis habisan hingga ke akhir semester. 

Lepas habis belajar ni, perlu mengorak langkah lebih jauh untuk menceburi dunia pekerjaan yang cp tahu lebih mencabar, apa pun cabaran itulah yang akan mematangkan dan membuatkan kita lebih kuat sebenarnya. Cp sudah bersedia untuk tempuhi dugaan2 yang mendatang lepasni, biarlah apa pun jadi, janji ayah ibu cp sentiasa support cp dari belakang..asalkan rakan2 cp masih bersama cp.. berjuang sama2 dalam masa yang sama mencari keberkataan dan keredhaan Allah S.W.T..

Memang tak mudah untuk berjaya dalam hidup ni, tetapi tidak mustahil.. jadi cp ingin jadi orang yang berjaya.. insan yang boleh membanggakan ayah dan ibu cp.. putus asa haruslah cp ketepikan kerana apa pun xkan menjadi jika kita berputus asa... Jadi rakan2 ayuh kita bangkit..jangan jadikan putus asa, dugaan yang datang sebagai alasan untuk kita tidak berjaya.. biarlah apa orang lain nak kata..asalkan apa yang kita lakukan benar , diberkati dan memberi manfaat kepada manusia sejagat... InsyaAllah..ada caranya~

5 comments:

++AtiE+ said...

insyaAllah..dayah akan dapat kerja yang dayah inginkan...

Cphidayah said...

thanks k.ti..semoga dipermudahkan untuk memcari keje..

Nadhrah said...

Assalamualaikum.siapa ada ym yahoo messenger saya nadhrahfowzi je add lah sekarang ni x mau nanti sekarang ni 0173660337 nadhrah 0193147253 nadhrah

Nadhrah said...

bye Assalamualaikum.

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...