Anda inginkan iklan? Sila klik disini :0)

Friday, April 1, 2011

Abril bool..

Dalam bahasa Arab, p bunyi nye b..contoh nye Negeri Perak..Berak...hoho..so April Fool..saje nye ubah jadi B for p and F..hoho..kejap je dah masuk bukan April kekawan..mase xkan menunggu kita, and kita la yang kena keja masa and sampai x tekejar dek kerana terlampau laju masa tuh..

Mesti ramai yang ade kenangan ari ni, 1 April yang depa duk kata April fool??mesti ramai kena fool!! but aku x de la buat naye kat orang..ni perayaan org2 barat!! Kite x patut ikut... kenape April je ade fool2 nih? kenape xde january fool ke..March fool ke..huhu..hurm ade sejarah...mcm valetine days tu la..yg x brape nk elok tu la yg depa duk celebrate..adehh...

Hari April Fool 'dirayakan di seluruh dunia pada 1 April setiap tahun. Kadang-kadangdisebut sebagai All Fools 'Day,  1 April bukan hari cuti kebangsaan, tapi secaraluas diakui dan dirayakan sebagai hari di mana setiap orang memainkan semua jenis lawak dan memperbodoh org len. Hari itu hari yang menggembirakan teman-teman, ahlikeluarga, guru, jiran, rakan kerja, dll.Secara tradisional, di beberapa negara seperti New Zealand, Ireland, Inggeris,Australia, dan Afrika Selatan, perayaan ini berlangsung sampai siang, dan seseorang yang memainkan trik selepas tengah hari disebut "April Fool".

Negara2 kat atas ni sume nenegare barat..April fool ni mcm mempermainkan perasaan org pun ade gak..ade yg org boleh terima lawak..atau muslihat yg dorg sengaje create..dan ade yg x bleh trime..last2 bergaduh..tu la keburukan die..lagipun xbaik la..amal2kan menda2 ni even niat nak buat joke but!! kalau benda tu x sepatutnye di buat lawak..dan menipu pun x elok ...ko buat memang booking maut la tu kan..





1 comment:

topimagine said...

jangan lah ikut budaya barat ni.. kadang suatu lawak bodoh tu leh menjatuh kan maruah orang len... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...